Targonca kezelési tanácsok

Targonca kezelési tanácsokA targonca kezelés elsőre nem biztos, hogy olyan nehéznek tűnik, de számos buktató, probléma merülhet fel használat közben. Néhány tippet, tanácsot mutatunk, hogy ezeket el tudd kerülni.

Először is ügyelni kell arra, hogy csak olyanok kezeljék a targoncákat, akik elvégezték a tanfolyamot, akik ehhez engedéllyel rendelkeznek. A legtöbb problémát az okozza, hogy nem hozzáértők használják a gépeket, és nem rendelkeznek elég tudással, gyakorlattal.

Fontos, hogy a gépkezelő megfelelő ruhában, felszerelésben legyen. Ez általában védősisakot, védőcipőt és láthatósági mellényt szokott jelenteni.

Használat előtt ellenőrizd a targoncát, hogy műszakilag minden rendben van-e vele. A balesetek, problémák gyakori kiváltó oka a targonca nem megfelelő műszaki állapota szokott lenni. Ez egy pár perces teendő csak, érdemes komolyan venni, nem elmulasztani.

A műszaki ellenőrzés mellett érdemes a környezetet, a használati helyet is felmérni indulás előtt. A hely nem megfelelő felmérése gyakran nem megfelelő munkavégzéssel, lassabb munkával jár, sőt, adott esetben balesethez is vezethet. Különösen tekintettel kell lenni az utak, polcok közötti sávok szélességére, valamint a közelben tartózkodó emberekre.

Mindig csak biztonságos sebességgel haladj, lassan kanyarodj, és mindenféle irányváltást lassan végezz el. Ha nem látod, hogy mi van előtted/körülötted, akkor ne érzésre közlekedj, hanem kérj segítséget. A megfelelő látási viszonyok elengedhetetlenek a biztonságos targonca használathoz.