Hogyan válasszunk klíma szerelőt Budapesten?

Hogyan válasszunk klíma szerelőt Budapesten?A klíma szerelés Budapesten és hazánk többi részén is nyári hónapok egyik legkeresettebb szolgáltatása. Nem egyszerű azonban klíma szerelőt találni, különösen a főszezonban. Lássuk, hogy mi alapján fogsz tudni szerelőt választani.

Szakképesítés

Klímát csak olyan szakemberek szerelhetnek be, akik rendelkeznek a Klímavédelmi Hatóság által kibocsátott engedéllyel. Ha a kiválasztott szerelő nem rendelkezik ilyennel, akkor a törvény szerint nem szerelheti be a klímát, így ezt mindenképpen ellenőrizd klíma vásárlás és telepítés előtt.

Határidő

A főszezonban szinte lehetetlen jó klíma szerelőt találni. Ha sürgősen van szükségünk rá, akkor érdemes előre érdeklődni arról, hogy mikor tudja a szerelő vállalni a feladatokat. Meghibásodott klíma javítása esetén nehezebb a dolgunk, ugyanis az kevesebb bevételt jelent a szerelőknek, akkor, amikor lenne nagyobb, jövedelmezőbb munkájuk is. Új klíma vásárlása esetén érdemes a szerelőtől vásárolni a berendezést is, akkor nagyobb az esélye, hogy gyorsabban fogja a beszerelést is vállalni.

A klíma szerelő ügyel a környezetére

Beépített lakás, iroda esetén nem mindegy, hogy milyen munkát végez a szerelő, ugyanis a klíma szerelése elég nagy koszt tud okozni, ha a szerelő nem figyel oda a munkájára.