Gyakran a használt ruha jobb mint az új

Gyakran a használt ruha jobb mint az újHa ruha vásárlásról van szó, akkor legtöbben általában az új ruhákat keresik, pedig a használt ruhák gyakran sokkal jobb választásnak számítanak. Gyakori gondolkodásmód az, hogy használt ruhát csak azért érti meg vásárolni, mert olcsóbb, mint az új ruhák, és az alacsonyabb árért cserébe rosszabb minőséget fogunk kapni. Ez azonban nem feltétlenül van így.

A használt ruhák között is lehet találni kiváló minőségű darabokat. Érdemes olyan turkálókban, boltokban keresgélni, ahol Nyugat-Európából hozzák be a használt ruhákat. Természetesen ez sem garancia a kiváló minőségre, de sokkal nagyobb lesz így az esélye annak, hogy jó minőségű ruhákat találjunk.

A használt ruhák nem csak az áruk miatt előnyösek azonban, hanem a környezettudatosságot is erősítik. Amikor használt ruhát vásárolunk, akkor nem fognak helyette újat gyártani, és nem kell kidobni az adott ruhát csak azért, mert az előző tulajdonosának már nincs rá szüksége. A használt ruha vásárlás tehát megnöveli egy ruha élettartamát, és a gyártási igényeket is csökkenti, így duplán előnyös környezettudatossági szempontból.

Szinte biztosan mindenki járt már úgy, hogy megvásároltunk egy üzletben egy ruhát, és amikor elkezdtük hordani, akkor vettük észre, hogy hány embernek vett és visel ugyanolyan ruhát, mint mi. Használt ruháknál, különösen, ha külföldről hozták be azokat, sokkal kisebb ennek az esélye, mert a helyi boltban nem lehet belőlük rengeteget megvásárolni, mivel általában csak 1-1 darab áll rendelkezésre belőlük.