Kerékpár vásárlási tippek

Kerékpár vásárlási tippekA kerékpár a régi utazási, kikapcsolódási lehetőségek közé tartozik, de ma is rendkívül népszerű. Ha most szeretnél kerékpárt vásárolni, akkor érdemes a következő tippeket megfogadni, figyelembe venni.

A kerékpár típusa

Az első lépés a kerékpár típusának megválasztása. A kerékpár típusát a használat helyéhez válaszd meg.

Ha városi használatra szeretnél magadnak biciklit, akkor az elektromos rásegítésű bicikli jó választás lehet. Az ára drágább, mint egy átlagos kerékpáré, de tekerni is sokkal könnyebb lesz. Elektromos rásegítés nélküli városi kerékpárt is választhatsz, ezeket kényelmes váz kialakítás, emelt kormány jellemzi, hogy ne kelljen előrehajolni.

Ha főleg az útról letérve, dombokon, hegyeken szeretnél kerékpározni, akkor a Mountain bike (MTB) a nyerő. Váltós kerékpárról van szó, minimum 18 sebességgel, így minden domborzati viszony leküzdhető vele.

A túra kerékpárok hosszú távokra készülnek, ideálisak akkor, ha túrázni, kirándulni szeretnél. Alkalmasak a túrázással kapcsolatos eszközök szállítására is.

A kerékpár mérete

Nem mindenki van tisztában vele, de nem csak annyiból áll a kerékpár méretének megválasztása, hogy az ülés magasságát beállítod, hanem a teljes kerékpár méretét is a testi adottságoknak megfelelően kell megválasztani. Ennek legegyszerűbb módja a személyes próba, akkor is, ha online szeretnél vásárolni.

A kerékpár kiegészítői

Lámpákra mindenképpen szükséged lesz, de egyéb extrát is lehet választani, ha szeretnél. Ilyenek pl. a kulacs tartó, speciális kormányok, teleszkópok stb.