Autó fertőtlenítése ózonnal

Autó fertőtlenítése ózonnalAz autók külső tisztítása viszonylag egyszerű, ha a belső teret kell tisztítani, fertőtleníteni, akkor viszont sokkal nehezebb dolgunk van. Régebben a teljes fertőtlenítésre, szagtalanításra nem is igen volt jó megoldás, manapság azonban már szerencsére igen, mégpedig az ózonos fertőtlenítés.

Az ózonos fertőtlenítés lényege, hogy egy ózongenerátor eszköz segítségével ózon keletkezik az autó utasterében, amely fertőtlenítő, légtisztító hatással rendelkezik. Maga a folyamat rendkívül egyszerű, és maximum 1 óra alatt meg is van.

Érdemes az autót szabad téren hagyni a folyamathoz. Első lépésként vegyünk ki az autóból minden olyan szemetet, ami nem oda való. Ezután el kell helyezni az utastérben az ózongenerátort, valamint egyszerre be kell indítani a belső ventilátort is. Ehhez járó motorra, vagy a gyújtás ráadására szükség lesz. Ezután húzzuk fel az ablakokat. Az egyik ablakon lesz kivezetve az ózongenerátor zsinórja, amivel a folyamatot elindítani, szabályozni lehet majd. Az autóban nem maradhat senki, ugyanis az ózon mérgező. Nagyon fontos, hogy erre odafigyeljünk. Ha mindent előkészítettünk, akkor jöhet a 30-45 perces fertőtlenítés. Ha vége a folyamatban, akkor nyissuk ki az ajtókat, engedjük le az ablakokat, akár a csomagtartó is kinyitható. A feladat, hogy teljesen kiszellőzzön az autó, hogy a mérgező ózon helyét újra friss levegő vegye át. Ez akár fél órát is eltarthat, ne legyünk türelmetlenek. Inkább szellőztessük több ideig, mint kevesebbig. Ha kiszellőzött az autó, akkor utána bátran használhatjuk a kellemetlen szagoktól, vírusoktól, baktériumoktól mentes autónkat.